PRIMA PAGINĂ » Utile » TELEORMAN » POTOP ÎN TELEORMAN

POTOP ÎN TELEORMAN

de Andrei Oprescu
50 vizualizări

Când credeau că au scăpat de codul galben, teleormănenii au fost luați de ape. Previziunile meteorologilor nu s-au potrivit cu capriciile vremii, așa că în tot județul au fost curți și case inundate, drumuri blocate și străzi transformate în râuri, iar apa a pătruns și în subsolul unei bănci. Echipajele de pompieri au intervenit continuu pentru a scoate apa din gospodării. Oamenii s-au trezit cu potopul peste ei. A plouat într-o oră cât pentru o lună întreagă.
În zece localități aflate în aria Turnu Măgurele-Roșiorii de Vede-Alexandria a plouat torențial. Deși județul Teleorman ieșise de sub cod galben de precipitații, a intrat imediat sub cod galben de inundații. O ploaie de doar o oră a inundat toată zonă. În Alexandria traficul a fost dat epste cap, subsolurile au fost inundate, iar în mai multe gospodării apa a pătruns și în case.
Ploaie a făcut pagube însemnate și în Turnu Măgurele unde mai multe străzi și curți au fost inundate, dar și în Roșiorii de Vede, Poroschia, Prundu, Lăceni și Țigănești.
De departe cea mai gravă situație a fost înregistrată în localitatea Calomfirești unde străzile au fost înghițite de apă, iar 10 case au fost inundate dintr-un foc.
A fost mobilizare de forțe la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,A. D. Ghica” al judeţului Teleorman. Pompierii au acționat pentru scoaterea apei din locuințe, iar comitetul pentru Situații de Urgență a fost activat și responsabilii s-au împărțit la zonele afectate de inundații din tot județul.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe