PRIMA PAGINĂ » ESENȚIAL » RESTRICȚII ȘI ÎN SEZONUL TURISTIC

RESTRICȚII ȘI ÎN SEZONUL TURISTIC

de Mditv
8 vizualizări

Deși ar fi trebuit să se încheie în martie 2016, lucrările de reparație de la Podul Giurgiu-Ruse vor mai dura cel puțin cinci luni de zile. Turiștii care vor să plece în concediu în Bulgaria sau în Grecia în vara acestui an vor trebui să se înarmeze cu nervi de fier. Circulația se desfășoară alternativ pe câte o bandă, cu ajutorul semafoarelor.

Chiar și câteva ore vor avea de așteptat cei care vor să-și petreacă vacanța de anul acesta în stațiunile din Bulgaria sau Grecia și aleg să traverseze podul dunărean Giurgiu-Ruse. Pentru efectuarea lucrărilor Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a restricționat traficul. Deși reparațiile ar fi trebuit să se încheie în luna martie, lucrările au fost prelungite cu câteva luni. Contractul pentru lucrările de reparație a fost încheiat în luna octombrie a anului 2014 pentru o durată de 16 luni, proiectare și execuție, cu firmele Collini Lavori (Italia) și Tecnic Consulting (România). Valoarea acestora a fost stabilită la 10 milioane de euro. Lucrările trebuiau deci definitivate în martie. Ulterior însă, fără prea multe explicații, închiderea reparației a fost amânată pentru noiembrie 2016.

Potrivit oficialilor CNADNR, ridicarea restricțiilor va avea loc ”cel târziu la 15 august”. Pentru a evita aglomerația de pe pod CNADNR recomandă puncte alternative de trecere a frontierei: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) și Vama Veche (rutier).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe