PRIMA PAGINĂ » Utile » TELEORMAN » ANTREPRENORII, SUSŢINUŢI DE UNIUNEA EUROPEANĂ

ANTREPRENORII, SUSŢINUŢI DE UNIUNEA EUROPEANĂ

de Andrei Oprescu
33 vizualizări

ALEXANDRIA, TELEORMAN

Persoanele interesate de iniţierea și dezvoltarea unei afaceri în Regiunea Muntenia-Sud îşi pot pune proiectele în practică, cu sprijinul fondurilor europene. Pot face acest lucru participând la concursul de planuri de afaceri, organizat în cadrul proiectul #Antreprenorium, implementat de Asociaţia “Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor” EUROPROJECT, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Acesta se desfăşoară în 7 judeţe, iar prima întâlnire a fost în Teleorman.

La concurs se pot înscrie toţi cei care au domiciliul sau resedinţa într-unul dintre cele şapte judeţe ale Regiunii Sud – Muntenia: Prahova, Ialomiţa, Teleorman, Arges, Dambovita, Giurgiu sau Călăraşi şi care sunt interesaţi să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban din această regiune.

Până la 2 noiembrie 2018, vor fi selecate cele mai bune 55 de planuri de afaceri, care vor primi o finanţare în cadrul proiectului de până la 160 000 lei fiecare, pentru ca afacerea să poată porni. La prima conferinţă din cadrul acestui proiect, din judeţul Teleorman, a fost prezentă şi Paula Pârvănescu, Secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Pentru iniţierea şi dezvolarea unei afaceri nu sunt suficienţi doar banii, pe care antreprenorii îi primesc pentru primii paşi în afacerea dorită. Prin urmare câştigatorii proiectului vor dobândi abilități practice în cadrul unor stagii de practică în întreprinderi reale, vor beneficia de consiliere, consultanță si mentorat, iar functionarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora.

Chiar dacă proiectul se adresează mediului urban, există posibilitatea ca şi cei din mediul rural să vină cu propuneri de proiecte de afaceri, care pot fi puse în practică, cu ajutorul banilor oferiţi de U.E.

Astfel de conferinţe de prezentare a proiectului se vor ţine în toate cele 7 judeţe din Regiunea Sud a României, în perioada următoare, iar cei care simt că au spirit antreprenor pot veni cu propuneri de proiecte pentru afacerea pe care şi-o doresc.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe