PRIMA PAGINĂ » Utile » IALOMITA » DOSAR PENAL DIN ELVEŢIA PENTRU UN IALOMIŢEAN

DOSAR PENAL DIN ELVEŢIA PENTRU UN IALOMIŢEAN

de Andrei Oprescu
37 vizualizări

Românii nu se dezic de obiceiurile proaste nici peste hotare. Un exemplu concret este un tânăr din Ialomiţa, care a condus cu viteza peste limita legală pe străzile din Elveţia şi s-a întors liniştit acasă, la Ţăndărei, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Autorităţile elveţiene nu au considerat la fel şi i-au deschis bărbatului un dosar penal. Mai mult decât atât, au cerut autorităţilor ialomiţene să-l depisteze pe vitezoman.

Bărbatul de 32 de ani a fost surprins de aparatul radar al polițiștilor din Țara Cantoanelor, conducând cu o viteză mai mare decât prevede legea, pe o stradă din apropierea capitalei, pe numele său fiind întocmit un dosar penal. Tânărul nu şi-a dat seama că a trecut pe lângă radar şi şi-a continuat drumul spre casă, în localitatea ialomiţeană Ţăndărei. După ce au deschis ancheta penală pe numele său, autoritățile elvețiene au făcut demersurile judiciare necesare ca să afle date despre vitezomanul ialomițean. Astfel, în Ialomița, a fost realizată o Comisie Rogatorie Internațională, iar autoritățile județene în materie penală au fost somate să-l identifice și să ofere date procurorilor elvețieni despre suspectul pe care îl au în vizor.

Nu doar că autorităţile elveţiene nu închid ochii în astfel de situaţii, când cel care nu respect legea este peste hotare, iar prinderea lui este mai anevoioasă, dar şi sancţiunile diferă faţă de cele din ţara noastră, fiind mult mai drastice. Astfel, dacă polițiștii elvețieni întocmesc dosare penale pentru acest gen de abateri, polițiștii din România pot cel mult să suspende vitezomanilor permisele de conducere… pentru că atât le dă dreptul legea să facă! Iar această măsură se aplică, potrivit normelor rutiere, doar în cazul în care viteza legală este depășită cu peste 50 de kilometri la oră. Acum, ialomiţeanul este obligat să răspundă penal în faţa legii elveţiene, pentru că a confundat Ţara Cantoanelor cu meleagurile mioritice.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe