PRIMA PAGINĂ » Utile » PRAHOVA » SOLARII LA CHEIE, AFACEREA PROFITABILĂ A UNUI COREEAN

SOLARII LA CHEIE, AFACEREA PROFITABILĂ A UNUI COREEAN

de Andrei Oprescu
103 vizualizări

 

Un coreean a dat lovitura pe piața din România și a reușit să dezvolte o afacere profitabilă într-o comună prahoveană. Acesta oferă solarii la cheie, la prețuri accesibile și este foarte căutat. Lee Jong Su nu avea habar de agricultură când a venit în România, însă după ce prima inițiativă de afacere a eșuat, asiaticul s-a reorientat. Acum cultivă legume BIO inedite și vinde solarii.

Domnul Lee, așa cum îi spun angajații, este din Coreea de Sud și în urmă cu mai mulți ani a venit în România pentru a începe o afacere.

Fără a se gândi inițial că va lucra în agricultură, coreeanul a ajuns să aducă în țara noastră primele solarii la cheie, idee care a fost ulterior copiată și de alții. Domnul Lee a venit în România cu gândul unei afaceri în domeniul extracției de piatră, așa că a achiziționat un teren în Prahova și s-a pus pe treabă. Din păcate zona în care avea terenurile, comuna Cocorăştii, s-a dovedit a nu fi potrivită pentru ceea ce avea el în plan așa că a trebuit să renunțe.

Nu a plecat însă din România și, după ce a avut niște probleme de sănătate, dar și din cauza dorului de legumele de acasă, a decis să se reorienteze și să își cultive propriile legume proaspete. Pentru terenul pe care îl deținea a comandat de acasă, din Coreea de Sud, primele solarii pentru a începe să planteze legume în vederea consumului propriu. Totul se întâmpla în urmă cu șase ani, iar de atunci a rămas în acest domeniu. Acum domnul Lee este ajutat de fratele său cu afacerea din România și împreună au pus pe picioare o fermă care și produce legume, dar vinde și solarii. Sunt 3.500 metri pătrați de solarii în care se produc legume și sunt unic importator al acestor solarii din Coreea de Sud.

Secretul cu care coreeanul a spart piața a fost serviciul complet, adică solariul la cheie: ei nu doar vând solariul complet, cu sistem de aerisire și de irigare prin aspersiune sau picurare, dar îl și montează pe proprietatea clientului și garantează că va rezista timp de 6 ani. Totodata, a fost primul care a adus în România sistemul de aerisire cu macara, iar omul spune ca nu se va opri aici.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe